DIVERSIÓ

Dins aquesta pàgina de «Més coses» hi trobareu temes d’interès en el món del golf. No espereu notícies fresques, sinó que estarà dedicada a aglutinar continguts de referencia, sobre la mesura de camps i alguns altres temes tècnics o curiositats.

No pretén donar lliçons a ningú, simplement ajudar a il·lustrar els meus coneixements a tothom que no els sàpiga.

Aquest és un vídeo amb el qual vull fer un homenatge a un dels més grans genis de la història del futbol. Durant molts anys va transmetre des d’una senzillesa una càlida humanitat desconeguda per a la majoria dels mitjans que l’entrevistaven.

Forat 14. Montanyà.  » Salid y disfrutad«

Johan Cruyff i la seva família a través de la fundació fan i treballen pels nens amb discapacitat o minusvalia. Gràcies.

Punt d’entrada al Green.

Què és la» T»?

La “T” serà el punt de referència d’entrada al Green, per tal de traçar una línia perpendicular des d’on parteixen totes les distàncies per situar las posicions de la bandera (forat).

Com es localiza el punt?

En primer lloc, t’has de situar en el centre del Green. A continuació, (situat al centre) hauràs de mirar:

1./ Als pars 3 al tee més llunyà (negres)

2./ Als pars 4 i 5 hauràs de mirar cap al punt que serà el tir lògic al Green des del centre del carrer; als pars 4 serà entre 100/150 i als pars 5 entre els 80/100 metres, aproximadament per un jugador mig. La «T» se situa a la intersecció del Green i aquesta línia imaginària.

Perquè una perpendicular?

Com pots observar als gràfics, ha de partir la mesura d’aquesta perpendicular. No sempre la mesura es pren des de la pròpia «T» (encara podria realitzar-se), és la forma de representar-la gràficament i que millor s’entén.

F (Front) Davant –L (Left) Esquerra –R (Rigth) Dreta –C (Centre) Centre. En aquest cas, es durà a terme quan la distància de la posició de bandera sigui equidistant tant a l’esquerra com a la dreta dels marges del Green. L o D serà perpendicular a F i s’agafarà L o D segons la distància més propera al marge més a prop del Green.

Un Green pot tenir dos “T” en cas de tenir dues entrades lògiques.

.

Un dels forats més famosos del món ens ajudarà a entendre’l molt bé i segur que ja no l’oblidareu.

A l’emblemàtic Forat 17 TPC Sawgrass els jugadors juguen des de la posició més llunyana 137 iardes. Al ser un par 3 l’entrada del Green, la “T” es troba dins el punt on aquesta talla el Green.

Com haureu pogut veure, l’entrada física al Green es realitza per un lloc totalment diferent.

Aquest exemple potser us faci veure clarament que l’entrada des d’on es mesura el Green no té res a veure com l’accés que es realitza a peu.

Si et diuen que la posició de bandera es troba 12F 4D (iardes), ja has de saber on és el forat.

Està molt clar… si vas a Mallorca i si no hi vas, hauries d’intentar-ho. El meu consell… jugar en Pula. No te’l pots perdre, en Romeo Sala i la seva família faran que no t’oblidis d’aquest soberà Camp de Golf.

Camp, estança i tracte… excepcional!!!

SkyGolf sempre ha col·laborat amb tots els seus clients a diferents projectes de senyalització, tòtems de sortida, diferents mapes de camp, forats per a la Web…

Si el Golf no et diverteix… deixa’l!

Aquest consell, per dir-ho d’aquesta manera, tanca les cinc pàgines d’aquest lloc Web. Té molt a veure amb la sèrie de paraules de l’encapçalament i els comentaris personals que pots llegir a la dreta d’aquestes línies. Si no ets RESPECTUÓS, HONORABLE i HONEST, hauries de plantejar-te jugar a una altra cosa.

Potser hauries de pensar que moltes persones juguen en solitari degut a la mala educació d’alguns (els qui menys) jugadors.

Per fomentar la cultura del Golf. Sempre em trobareu al costat dels seus valors i dels defensats a aquí, a la meva pàgina Web.

Una afectuosa salutació.